About

liefsmies, rianne mertensDit ben ik

Ik ben Rianne Mertens, woon in Utrecht en ben afgestudeerd als mediawetenschapper. Ik werk voor televisie en heb daarnaast mijn eigen onderneming Liefsmies.

Zo lang als ik me kan herinneren wil ik dingen maken en ontwerpen. Als klein kind was ik al ‘uitgever’ van mijn eigen tijdschrift, fotografeerde ik met mijn wegwerpcamera vriendinnen in zelfgemaakte decors en tekende ik erop los. Dit ben ik altijd blijven doen. Met de jaren namen de ontwerpen toe, maakte de wegwerpcamera plaats voor een spiegelreflex en heeft mijn tijdschrift de crisis niet overleefd. Tijd voor een volgende stap! Onder het mom van “beter spijt hebben van dingen die je wel hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan” schreef ik Liefsmies in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels al heel wat opdrachten, markten, producten en kwartaalaangiften verder, en zeker geen spijt!

Dit maak ik

In mijn ‘Liefsmiesstijl’ ontwerp ik afbeeldingen op wenskaarten, tasjes, servies en bloempotjes. Dit zijn speelse,  minimalistische zwart-wit illustraties, met hier en daar een kleuraccent. Deze feel-good afbeeldingen stralen gezelligheid uit, met op zijn tijd wat humor.

De hoofdpersoon hierin is Mies, het meisje dat steeds terugkomt op de kaarten. Rondom haar karakter maak ik allerlei illustraties in dezelfde stijl, in uiteenlopende thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld in het thema ‘Zoet’ gebaksbordjes, mokken en schaaltjes vinden met afbeeldingen van muffins, donuts, kopjes thee, etc. Iemand op de thee uitnodigen? Dat kan met de bijbehorende uitnodigingskaart! In mijn shop vind je alle thema’s en producten.

Naast mijn standaard producten werk ik ook graag in opdracht. Ik maak in mijn ‘Liefsmiesstijl’ gepersonaliseerde producten, helemaal naar wens van de klant. Zo krijg ik bijvoorbeeld opdrachten voor het maken van trouw- en geboorteserviezen, met de naam en datum erop. Ook illustreer ik geboortekaartjes, uitnodigingen, of (kerst)kaarten voor bedrijven. Meer informatie hierover kun je hier vinden. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Liefsmies

Vaak krijg ik de vraag waar de naam ‘Liefsmies’ toch vandaan komt. Als je goed kijkt teken ik het hoofd van Mies op de kaarten in een M-vorm. Een naam met de ‘M’ leek me daarom logisch. Maar geen standaard naam, en één die bij de uitstraling en gedachte van mijn producten past. Al snel kwam ik toen op ‘Mies’ uit. Mijn oma heet Mies en haar associeer ik met gezelligheid en humor. Het gevoel dat ik ook wil overbrengen met mijn kaarten. Mijn oma laat inmiddels trots aan iedereen de kaarten zien en verstuurt ze zelf ook veel. Behalve aan mannen. “Straks denken ze nog dat ik iets van ze wil met dat ‘Liefs Mies’ eronder.”