Cadeautips

Cadeautips

Er zijn van die gelegenheden waarbij het het leukst is om een heel persoonlijk cadeautje te geven. Denk aan een geboorte, bruiloft, maar ook verdrietige gebeurtenissen zoals een verlies. Ik snap dat het moeilijk is om een idee te bedenken als je niet weet wat er allemaal mogelijk is, dus ik help je graag op weg met deze tips!

Geboorte

Kleertjes zijn ze zo snel uitgegroeid en krijgen ze vaak al genoeg. Veel leuker is het om een heel persoonlijk aandenken te geven! Ik heb die cadeautjes zelf ook bewaard en zal ik nooit weg doen.

Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een baby het eerste fruithapje uit zijn of haar eigen, persoonlijke serviesje te laten eten? Door de plaatjes in de schalen stimuleer je het kindje om het hapje op te eten, want dan komen de illustraties tevoorschijn. Ook voor de ouders is dit een leuk aandenken met de set die mooi staat in elkaar, maar ook los te gebruiken is.

Wil je liever een aandenken geven dat de kersverse ouders kunnen ophangen in de babykamer? Dan is een geboortetegel een leuk idee! Hou het minimalistisch met alleen de naam en geboortedatum, of geef een tegel die gebaseerd en geïnspireerd is op het geboortekaartje. Persoonlijker wordt het niet!

Heb je liever een poster die je kunt inlijsten? Dit is een heel geschikt cadeau als je wat meer informatie erop kwijt wilt. De naam/namen, datum, gewicht, geboorteplaats, lengte, het kan allemaal! Maar natuurlijk kun je ook de poster zo minimalistisch houden als je zelf wil. Maar een lijntekening van de eerste babyfoto is altijd een leuke toevoeging!

Bruiloft & trouwdag

Dat standaard envelopje is zo passé! Veel leuker is het om een heel persoonlijk cadeau te geven, zodat het bruidspaar dagelijks aan die bijzondere dag herinnerd wordt. Het kost de gever geen fortuin, maar het resultaat is onbetaalbaar! Ik geef zelf alleen nog maar persoonlijke cadeaus op een bruiloft en dat wordt altijd gewaardeerd. Toegegeven, dat gaat ook makkelijk als je ze zelf maakt 😉 maar ik maak ze ook graag voor jou!

Een hele mooie herinnering is een portret van één van de trouwfoto’s van het stel, die ze zelf kunnen uitkiezen. Maar je kunt ook natuurlijk het portret op voorhand laten maken van een andere foto, zoals het aanzoek of de eerste vakantie samen. Kies er zelf een mooie lijst omheen en je hebt een blijvend cadeau!

Toen mijn ouders 40 jaar getrouwd waren gaf ik ze een portret van een trouwfoto van toen. Door de modernere stijl die ik gebruikte kreeg de oude foto een nieuw jasje en dat gaf een bijzonder effect. Leuk als cadeau op een trouwdag!

Daar is hij weer.. het tegeltje! Deze blijft leuk. Ga voor een Hollands witje met een portret van het bruidspaar en de trouwdatum erbij, of hou het rustig en kies voor de namen met een klein gouden hartje erbij. Alles kan! Je krijgt er een houdertje bij waar ze het tegeltje in kunnen zetten, maar ophangen kan natuurlijk ook. Het is zelfs mogelijk om de tegel in de muur te metselen! Zo wordt de trouwdag nooit meer vergeten 😉

Je kunt ook een trouwservies cadeau geven, zodat het bruidspaar vanaf jouw bord hun diner kan eten! Hoe leuk is dat met een kleine illustratie erbij die het echtpaar kenmerkt? Of wat dacht je van een set bekers met de namen, of ‘Mr. & Mrs.’ erop?

Een nieuw begin

Op kamers, een nieuw huis, op reis, een nieuwe baan, allemaal gelegenheden waarbij het leuk is om een persoonlijk cadeautje te geven en/of succes te wensen.

Een grote tip is hiervoor een portret of illustratie gebaseerd op de gelegenheid. Een huisportret van het nieuwe of juist oude huis, een illustratie van de backpack van de reiziger, of een portret van de thuisblijvers als aandenken. Er is heel veel mogelijk, dus er is altijd wel een passende illustratie te maken!

Mijn bestverkochte product is toch wel de naambeker. Ik ben de tel kwijt hoeveel ik er gemaakt heb, maar het zijn er honderden, misschien wel meer. Het is een populair (welkomst)cadeau op de werkvloer en superhandig om alle bekers uit elkaar te houden in een bedrijf. Zo zijn er verschillende ziekenhuizen, GGZ-instellingen en een ministerie die uit deze naambekers drinken! Wil je een nieuwe collega welkom heten of een persoonlijk en betaalbaar cadeau in het kerstpakket stoppen? Dan zou ik deze overwegen!

Verlies of afscheid

In een verdrietige situatie kan het iemand helpen en steunen door een mooi persoonlijk cadeautje te geven. Een aandenken met een naam, illustratie of bijvoorbeeld de stand van de maan op een bepaald moment. Net wat bij diegene past.

Ik krijg wel eens het verzoek om een aandenken te maken voor iemand die een miskraam heeft gehad, zodat het kindje niet vergeten wordt. Vaak wordt hier een sterretje voor gebruikt, door de term ‘sterrekindje.’ Dit kan mooi en subtiel in een tegeltje gezet worden.

Na het overlijden van mijn oma, naar wie ik trouwens Liefsmies vernoemd heb, heb ik een portret van haar gemaakt. Net weer wat anders dan wanneer je een foto ophangt. Een illustratie van een voorwerp dat je aan diegene doet denken kan ook heel mooi zijn, zoals bijvoorbeeld iemands lievelingsbloem.