Je aquarel illustratie in 1 dag

Denk jij dat je niet kunt tekenen of schilderen? Ik weet zeker van wel!

Na deze handige cursus maak jij zelfstandig je eigen illustraties!

Herken je dit?

Jij zou graag goed willen kunnen tekenen en schilderen, maar je hebt de overtuiging dat dit niet voor jou is weggelegd. Je denkt dat je geen talent hebt, hebt geen idee waar je moet beginnen, welk materiaal je nodig hebt en uiteindelijk blokkeer je en begin je er niet eens aan. Of je hebt last van perfectionisme en je papier ligt na tien minuten verpropt in de verste hoek van de kamer (been there, done that). Zonde, en zó niet nodig!

Jij kunt dit ook!

Hoe leuk is het dat jij dit ook kunt schilderen! Als ik je vertel dat iedereen (ja, ook jij!) kan leren tekenen. Dat jij jouw ideeën om kunt zetten in een prachtige illustratie, vol zelfvertrouwen. Dat je weet welke stappen je moet zetten om tot een mooi eindresultaat te komen, mét heel veel plezier erin (het allerbelangrijkst!) Nu kun ook jij je creaties laten zien aan de wereld. Zónder al die frustrerende, belemmerende gedachten!

 • Duidelijke uitleg over materiaal en techniek, toegepast op de schildpad, maar bruikbaar op alles na deze cursus
 • Veel tips om met gedachten om te gaan die jou alleen maar blokkeren in het creatief zijn
 • Na deze cursus kun jij zelf je ideeën omzetten in illustraties!

 ”Rianne verandert je perspectief met tekenen. Haar handige tips zorgen ervoor dat je aannames loslaat en op een andere manier gaat kijken naar hoe je tekent.”

– Melissa

Wat anderen zeggen

Verrast

“Ik was enorm verrast hoe goed mijn schildpad lukte, dat had ik nooit verwacht!” – Fleur

Klantgericht

“Rianne is klantgericht, zorgvuldig, kundig en ze is pas tevreden als wij tevreden zijn” – Mpanzu

Voor maar € 25,-

Wat anderen zeggen

Aanrader

“Rianne is een fijne, rustige vrouw die goed luistert naar haar cursist. Wij raden haar dan ook van harte aan als je verder wilt met tekenen.” – Mascha

Prettig

”Ik vind het prettig om naar je te kijken en te luisteren.” – Loes

De inhoud van de cursus

Module 1: Mindset
> Iedereen kan leren tekenen
> Plezier hebben in oefenen
> Waar moet ik beginnen?!

Module 2: Materialen
> Wat heb ik nodig?
> Hoe gebruik ik het?

Module 3: De schets opzetten
> Anders leren kijken
> Basisvormen
> Schets opzetten
> 3 Slimme trucjes voor de laatste check
> Kleur voorbereiden

Module 4: De aquareltechnieken
> Uitleg van de technieken
> Toepassen op de schildpad

Module 5: Je illustratie afmaken
> Details aanbrengen
> Achtergrond maken
> Leven in je illustratie aanbrengen

Module 6: Fouten herstellen
> Bang om het te laten mislukken
> 3 Manieren hoe je foutjes herstelt

Module 7: Zelf verder gaan met schilderen
> 7 Tips tegen inspiratieloosheid
> Rechtenvrije foto’s gebruiken

“Wat kun jij geweldig tekenen zeg. Ik zou willen dat ik zoiets zou kunnen. En wat blijkt, dat is dus haalbaar.”

– Loes

Deze cursus is wat voor jou als…

 • Het je geweldig lijkt om mooi te kunnen tekenen en aquarelleren
 • Je wel al kunt tekenen of schilderen, maar je meer wil leren over de technieken en een duidelijke structuur erin wil aanleren
 • Je een leuke offline hobby wil hebben
 • Je niet weet waar je moet beginnen
 • Je last hebt van de gedachtes dat jij niet kunt tekenen en schilderen en hierdoor blokkeert als je creatief wil zijn

Deze cursus is minder geschikt als…

 • Je alle aquarel- en schetstechnieken al kent en dit goed zelfstandig kunt toepassen in elke illustratie
 • Je genoeg zelfvertrouwen, plezier en inspiratie hebt
 • Je jouw ideeën al goed om kunt zetten in illustraties

Veel gestelde vragen

Wanneer begint de cursus?
De aquarelcursus staat meteen na aankoop al voor je klaar! Je kunt meteen alle lessen bekijken, in de volgorde die jij fijn vindt.


Tot wanneer heb ik toegang?
Deze cursus staat 6 maanden voor je open, met de reden dat een stok achter de deur veel beter werkt! Uit eigen ervaring weet ik dat een cursus anders wel eens te lang blijft liggen 😉 In zes maanden heb je genoeg tijd om deze cursus te volgen en alle video’s zo vaak als je wil te bekijken.


Hoe is de cursus opgebouwd?
De cursus bevat 2 uur aan videocontent, met nog extra oefeningen, opdrachten en bijlagen die jou kunnen helpen. De cursus heeft 7 modules: Mindset, materiaal, leren schetsen, de aquareltechnieken, details en de achtergrond, fouten herstellen en inspiratie om zelf verder te gaan. Je kunt alles kijken in de volgorde die jij fijn vindt, dingen overslaan, alles dubbel kijken, etc. 


Hoeveel tijd kost het om de cursus te volgen?
In totaal krijg je 2 uur aan video’s. Als je alle opdrachten maakt en zelf aan de slag gaat met jouw schildpad moet je daar een paar uur extra bij rekenen. Het is super leerzaam om de schildpad vaker te tekenen, dus je kunt zoveel extra tijd erin steken als je zelf wil! Je kunt de cursus in één dag volgen, maar opsplitsen kan natuurlijk ook. Net wat jij fijn vindt!

Welk materiaal heb ik nodig?

 • Aquarelpapier
 • Potlood en gum
 • Aquarelverf
 • Penselen
 • Twee waterbakjes
 • Tissue
 • Maskeervloeistof en/of witte gelpen

  In de module over materialen laat ik zien wat je nodig hebt en hoe je alles gebruikt. Bij de cursus krijg je een PDF met alle benodigde materialen overzichtelijk bij elkaar, met de kooplinkjes erbij, zodat je alles kunt bestellen en meteen kunt beginnen aan je cursus!

Kan ik de cursus met iemand delen?
Deze cursus geeft toegang voor één persoon. Je wordt met één mailadres toegevoegd aan de community. Natuurlijk kun je wel gezellig allebei een kaartje kopen en samen tekenen!

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor iedereen die graag creatief bezig is en (beter) wil leren tekenen en schilderen met aquarelverf. Voor mensen die nog nooit geschilderd hebben én voor degenen die hun techniek willen verbeteren en zich een overzichtelijk plan willen aanleren om je illustratie op te bouwen.

Ik kan niet tekenen, is deze cursus dan wel wat voor mij?
Ja juist! Ik laat je zien dat iedereen (ja, ook jij!) kan tekenen. Ik neem je stap voor stap mee met duidelijke uitleg en beelden. Als je het natekenen van een onderwerp nog lastig vindt kun je ook gebruik maken van het gratis sjabloon dat je erbij krijgt. Maar eerst zelf proberen! 😉

Is er een community bij?
Ja! In de cursusomgeving is er een community om je werk te delen met de andere cursisten, te reageren op elkaar en tips te geven. Misschien woont er iemand wel dichtbij en kunnen jullie samen afspreken om te tekenen 🙂

Krijg ik persoonlijke feedback?
Bij deze cursus is geen persoonlijke feedback inbegrepen. Wel kunnen jullie elkaar tips geven in de community. Mocht je toch graag feedback van mij willen, dan kun je me een mailtje sturen om dit bij te boeken. Je mailt me dan jouw schildpad toe met de vragen die je hebt en dan geef ik jou verbetertips en antwoord op je vragen. Dit kost 15 euro.

Waar en hoe kan ik deze cursus volgen?
Zodra je een kaartje voor de cursus koopt krijg je toegang tot de cursusomgeving met een link en inlog. Je komt dan in de online cursusomgeving waar alle modules te bekijken zijn, de bijlagen staan en waar ook de community is.

Dit ben ik!

Hi! Ik ben Rianne, een Utrechtse creatieveling! Mijn hele leven ben ik al bezig met dingen maken. Van tekeningen, foto’s en schilderijen tot aan tijdschriften, waar ik als kind hoofdredacteur van was 😉 Mijn achtergrond ligt in de media/televisie. Oók creatief, maar ik wist stiekem altijd al dat ik mijn eigen onderneming wilde hebben. En zo run ik nu al meer dan vijf jaar mijn eigen webshop met gepersonaliseerde producten en werk ik in opdracht als illustrator. Daarnaast help ik graag mensen en ben ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik geef daarom ook live cursus bij een instelling over mentale gezondheid.

Steeds vaker hoor ik dat mensen zo graag zouden willen kunnen tekenen, een leuke offline hobby willen, maar last hebben van perfectionisme en gedachten dat zij het niet kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren tekenen! Ik wil dit graag aan jou laten zien en daarom maak ik deze cursus. Mijn (ervarings)kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling neem ik ook graag mee in mijn cursussen, omdat ik denk dat je mindset een heel belangrijk onderdeel is van het proces!
Hopelijk zie ik je in de cursusomgeving!

Liefs, Rianne

Voor maar € 25,-