Over mij

Dit ben ik

Ik ben Rianne Mertens, woon in het mooie Utrecht en ben afgestudeerd als mediawetenschapper. Ik heb eerst bij de televisie gewerkt met sinds 2017 Liefsmies erbij, maar ik ben inmiddels een andere weg ingeslagen!

Op Liefsmies ligt nu mijn grootste focus en daarnaast geef ik cursussen bij een herstelacademie in de GGZ.

Zo lang als ik me kan herinneren wil ik dingen maken en ontwerpen. Als klein kind was ik al ‘uitgever’ van mijn eigen tijdschrift, fotografeerde ik met mijn wegwerpcamera vriendinnen in zelfgemaakte decors en tekende ik erop los.

Dit ben ik altijd blijven doen. Met de jaren namen de ontwerpen toe, maakte de wegwerpcamera plaats voor een spiegelreflex en heeft mijn tijdschrift de crisis niet overleefd. Tijd voor een volgende stap!

Onder het mom van “beter spijt hebben van dingen die je wel hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan” schreef ik Liefsmies in 2017 bij de Kamer van Koophandel in. Inmiddels al heel wat opdrachten, cursussen en kwartaalaangiften verder, en zeker geen spijt!

Dit doe ik

Voor Liefsmies heb ik een webshop met geïllustreerde producten, maak ik illustraties op maat en geef ik sinds 2022 ook online teken- en schildercursussen. Mijn missie is namelijk om iedereen te laten zien dat je écht geen talent nodig hebt om te kunnen tekenen en schilderen! Als je mijn cursussen volgt merk je vanzelf waarom dit zo is. Met de juiste uitleg, voorbeelden en oefeningen kun jij dit ook. Beloofd!

De illustraties die ik maak zijn vaak geïnspireerd op alledaagse mooie dingen: de natuur, dieren reizen, seizoenen en fijne momenten met anderen. Ik hou ervan luchtigheid en kleur in mijn illustraties te brengen, waardoor je blij wordt als je ernaar kijkt. Omdat ik snel verveeld ben werk ik wel in veel verschillende stijlen en met verschillende materialen. Dit houdt het én leuk voor mij, én ik ben lekker veelzijdig waardoor ik veel voor jou kan betekenen!

Ik heb het zelf altijd heel leuk gevonden om een herinnering te hebben aan bepaalde momenten of dingen. Zo begon ik als kind met het tekenen van knuffels die ik wel weg wilde geven, maar tóch ook wilde bewaren. Ik zette herinneringen om in illustraties en dat is wat ik nu nog steeds doe, maar dan als werk!

Waar komt die naam vandaan?

Vaak krijg ik de vraag waar de naam ‘Liefsmies’ toch vandaan komt. Snap ik, is ook niet logisch gezien mijn eigen naam 😉 ‘Mies’ is eigenlijk ontstaan uit een eerste illustratie, die ik op al mijn kaarten liet terugkomen. Een poppetje met haar hoofd in een M-vorm. Toen heb ik ervoor gekozen dat poppetje ‘Mies’ te noemen, omdat mijn oma zo heette. Die naam associeer ik met gezelligheid en warmte, het gevoel dat ik ook wil overbrengen met mijn illustraties. Inmiddels is mijn stijl verder ontwikkeld en zie je dat poppetje nog maar weinig terug, maar de achterliggende gedachte vind ik nog steeds passend!

Liefs,

Rianne