Over mij

liefsmies, rianne mertensDit ben ik

Ik ben Rianne Mertens, woon in Utrecht en ben afgestudeerd als mediawetenschapper. Ik werk voor televisie en heb daarnaast sinds 2017 mijn eigen onderneming; Liefsmies.

Zo lang als ik me kan herinneren wil ik dingen maken en ontwerpen. Als klein kind was ik al ‘uitgever’ van mijn eigen tijdschrift, fotografeerde ik met mijn wegwerpcamera vriendinnen in zelfgemaakte decors en tekende ik erop los. Dit ben ik altijd blijven doen. Met de jaren namen de ontwerpen toe, maakte de wegwerpcamera plaats voor een spiegelreflex en heeft mijn tijdschrift de crisis niet overleefd. Tijd voor een volgende stap! Onder het mom van “beter spijt hebben van dingen die je wel hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan” schreef ik Liefsmies in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels al heel wat opdrachten, markten, producten en kwartaalaangiften verder, en zeker geen spijt!

Dit maak ik

Voor Liefsmies maak ik illustraties. Digitaal, maar ook op verschillende producten. Je kunt bij mij bijvoorbeeld gepersonaliseerd servies, allerlei soorten kaarten en portretten bestellen. Ik heb het zelf altijd heel leuk gevonden om een herinnering te hebben aan bepaalde momenten of dingen. Zo begon ik als kind met het tekenen van knuffels die ik wel weg wilde geven, maar tóch ook wilde bewaren. Ik zette herinneringen om in illustraties en dat is wat ik nu nog steeds doe! Ook voor jou! Denk hierbij aan een bijzondere reis, je eerste huisje, je huisdier, of afstudeermoment. Ik teken graag in verschillende stijlen en hou wel van wat creatief denkwerk, dus stuur me vooral een mailtje als ik met je mee kan denken over een illustratie of product!

Liefsmies

Vaak krijg ik de vraag waar de naam ‘Liefsmies’ toch vandaan komt. Snap ik, is ook niet logisch gezien mijn eigen naam 😉 ‘Mies’ is eigenlijk ontstaan uit een eerste illustratie, die ik op al mijn kaarten liet terugkomen. Een poppetje met haar hoofd in een M-vorm. Toen heb ik ervoor gekozen dat poppetje ‘Mies’ te noemen, omdat mijn oma zo heet. Die naam associeer ik met gezelligheid en warmte, het gevoel dat ik ook wil overbrengen met mijn illustraties. Inmiddels is mijn stijl verder ontwikkeld en zie je dat poppetje nog maar weinig terug, maar de achterliggende gedachte vind ik nog steeds passend!